HomeDocumentuitbestedingServices voor documenttransactieverwerking
OverzichtVoordelen voor de klantMethoden en praktijkkennisEen bewezen benaderingMeetbare resultaten

Xerox Document Transaction Processing Services : uw transactieproces beheren

Is uw kritische bedrijfsinformatie gemakkelijk te vinden en consistent in uw gehele organisatie?
Hoe snel kunt u klantaanvragen en verzoeken voor service verwerken?

Xerox Document Transaction Processing Services stroomlijnt uw bedrijfsprocessen om groei te stimuleren, transactiekosten te verlagen en u een aanzienlijk voordeel te bieden ten opzichte van uw concurrenten. We automatiseren uw back office-functies met binnenkomende documenten te beheren, digitaliseren, indexeren en de informatiestromen om te zetten in elektronische documentbeheer- en opslagsystemen.

Het resultaat: afdelingen in de hele organisatie hebben sneller toegang tot één informatiebron. Hierdoor kunt u sneller op de wensen van klanten inspelen; van de verwerking van aanvragen tot verzoeken om inlichtingen van een klant. U hoeft niet langer tijd te besteden aan het beheren van diverse electronische en postkamerprocessen in allerlei afdelingen van uw organisatie. Realiseer echte besparingen en vergroot de effectiviteit voor een soepeler en flexibeler bedrijf.

Transformeer uw informatie om groei te stimuleren
  • Optimaliseer uw transactieproces om sneller uw fakturen betaald te krijgen om de cashflow te versnellen.
  • Uw transactiekosten verlagen en vergroot de nauwkeurigheid en effectiviteit van de informatiestromen en financiële processen.
  • Vereenvoudig, standaardiseer en centraliseer uw documentbeheer en inwerk- en communicatieprocessen van medewerkers.
  • Verbeter de klantervaring op kritieke punten om relaties in stand te houden en te versterken.
  • Lever consistente, betrouwbare diensten aan klanten gedurende piek- en dalperiodes in bedrijfscycli.
  • Zorg ervoor dat uw back office-werkzaamheden conform geldende regelgeving uitgevoerd worden en zorg dat informatiestromen controleerbaar zijn.


Xerox heeft het zoeken naar en de toegang tot tekeningen, die van belang zijn voor werkzaamheden, versneld.
— Larry Valka, projectmanager IT, Manitoba Hydro
Praktijkervaring
Xerox heeft een documentbeheersysteem ontworpen en geïmplementeerd waar alle 40 campussen van Park University toegang tot hebben. Hierdoor wordt 'het papierwerk' samengebracht op één punt, hetgeen leidt tot lagere kosten en een beter dienstverleningsniveau voor de studenten.

Inzicht
Content- en archiefbeheer komen zeker in aanmerking voor uitbesteding. Daardoor kunnen bedrijven zich richten op hun kerntaken, terwijl beeldverwerking en documentbeheer in professionele handen zijn. Bedrijven profiteren op hun beurt van de voordelen zoals lagere kosten, verhoogde effectiviteit en snellere toegang tot de informatiebron.